Kurzy tvůrčího psaní blogerky Olívie Úžasné

Toužili jste někdy po vlastní knížce? Sníte o tom, že je z vás spisovatel/ka? Že píšete pohádky pro své děti či vnoučata, povídky, blog, kroniku, zápisky z cest? Udělejte si radost a přijďte na kurz tvůrčího psaní. Dost možná tak odstartujete ve svém životě něco velkolepého...

Ušetřete se chyb, které dělají ostatní. Za jeden víkend budete s psaním úplně jinde než dnes.


https://www.kurzypsani.cz/p/kurzy-psani.html

Učím na příkladech

Můžeme se nabiflovat spoustu teorie, ale nikdy se nenaučíme tolik jako na příkladech. Studenti kurzů se učí nejen psát, ale i číst, co vytvořili, a naslouchat textům druhých...

Díky tomu, že cizí chyby vidíme mnohem lépe, učíme se daleko rychleji. To, co pochopit trvá jiným léta, zvládnete za víkend. Pak už je třeba jen psát, psát a psát... A to vás přece baví!


Učím vás naslouchat druhým a objevovat

V textech nejsou jen chyby, ale i perly. Pochopíte, proč to někde fungovalo (líbilo se) a proč jinde ne. Zjistíte, že jinak vnímají text ženy a jinak muži. Rozdíly jsou i ve věku čtenářů/posluchačů.

Věřte, že není čeho se obávat. Nikdo vás nebude do ničeho nutit - na kurzech je tak skvělá atmosféra, že se nám ještě nestalo, že by po pár příspěvcích ostatních někdo skutečně nechtěl přečíst ten svůj;). 

Upřímná zpětná vazba je to nejdůležitější, co si, kromě teorie, z kurzu odnesete. Když vás kamarádi jen chválí, tak se neposouváte, jak byste mohli. Vždy je tu možnost se zlepšit.;)

Nejdříve cihly, pak teprve dům

Naučíme se, jak se píše popis, dialog, jak se posouvá děj, co jsou proporce, cílové skupiny, záměr... A jak to všechno použijete dohromady, abyste napsali příběh, který si bude chtít přečíst každý.

Dáma jménem Bajka

Je jen jeden formát, který zcela otevřeně říká - proč jsme to psali. A to je bajka. Pomáhají nám uvědomit si, čím se snažíme oslovit čtenáře. Co je naše sdělení? Bajky nemusí být jen o žabičkách, liškách a čápech. Dají se psát o současných věcech, které nás obklopují. A mohou být i velice moderní formou satiry. Nevěříte? Přijďte se přesvědčit. (Bajky píšeme na dlouhodobých kurzech.)

A to nejdůležitější na závěr. Na kurzech neučím, jak kopírovat něčí styl psaní. Učím vás hledat ten váš vlastní. Přijďte si splnit své sny a naučte se psát. Bude vás to bavit!


Kdo je Olívie Úžasná?


https://www.kurzypsani.cz/p/kurzy-psani.html